donderdag 28 maart 2013

Bruiloft Ewout & Barbara

28 Maart de eerste keer een bruiloft mogen fotograferen. Spannend... 

Het koppel heeft 4 kinderen en wilden geen standaardreportage. Waar ga je dan heen om foto's te maken? In overleg met het bruidspaar, had ik twee leuke locaties gevonden. Een kindvriendelijke en een met een romantische invalshoek.

's Ochtends om 11 uur stond het eerste deel van de fotoreportage op de planning. We begonnen in Speeltuin de Kabouter in Vaesrade. Een van de jongste kinderen had meteen de fietsjes gezien en had zo iets... daar wil ik spelen. Helaas moest hij even wachten, want de fietsjes stonden niet op de planning. Na een paar foto's vonden de kleintjes het wel goed geweest en wilden ze liever spelen dan poseren. Terwijl zij zich uitleefden op de speeltoestellen  hebben we nog een paar foto's van en met de twee oudste gemaakt en geprobeerd de jongere kinderen er weer bij te krijgen. Uiteindelijk waren alle kinderen aan het spelen en hebben we een paar foto's rond de kinderboerderij gemaakt.

Na een kopje koffie of thee om op te warmen, gingen we naar de tweede fotolocatie. De visvijvers van Nierhoven (Nuth.) Terwijl de kinderen en "de drie oppassen" in de auto genoten van een broodje, ging ik met het bruidspaar op pad voor de romantische foto's. Zodra we een leuk plekje naderde ging het fleecevest van de bruid snel uit, werden er een paar foto's genomen, en ging het fleecevest weer aan. Gelukkig dat het bruidspaar feeling had voor poses en deze zelf al aan nam, zodat alleen kleine aanwijzingen nodig waren voor een mooie afwerking van het plaatje.

Na de twee reportages gingen we naar het gemeentehuis in Nuth voor de huwelijksceremonie  Voor mij, als fotografe, het spannendste deel van de dag. De eerste keer zo een ceremonie vast leggen... 
Achteraf viel het wel mee. Het is een kwestie van goed luisteren, goed kijken en ogen in jouw achterhoofd hebben. Niet alleen zien wat het bruidspaar doet, maar ook wat er rondom in de zaal gebeurt. Een kindje dat verstoppertje speelt achter een stoel, iemand die een video-opname maakt, enzovoort. En ondertussen de mooie momenten van het bruidspaar in de gaten houden, zoals het wegpinken van een traantje.

Kortom voor mij een geslaagde reportage en een mooie ervaring.
Ik wens het bruidspaar Ewout, Barbara en hun kinderen veel liefde en geluk voor de toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten