zaterdag 17 augustus 2013

Huwelijk Tiny & Paul... 29 juli 2013

29 juli 2013 was een bijzondere dag. Tiny en Paul zouden elkaar vandaag opnieuw het ja-woord geven. 

 De dag begon al vroeg. Aankleden, make-up, haren, laatste strikjes aan de bruidsauto, etc. Ondanks de drukke ochtend, was er genoeg ruimte voor Paul om grappen uit te halen. En ik had hem gewaarschuwd... "ik leg alles vast"

De wijzers van de klok tikken door. Tijd om de bruid op te halen. De bel... de deur gaat open... de blik van Paul... een onvergetelijk moment. Niemand had verwacht dat Tiny als een traditionele bruid in een witte jurk zou verschijnen. 
Na wat foto's van belangrijke gasten gemaakt te hebben, was het tijd om in luxe (met chauffeur) naar het stadhuis te rijden. 

Op het stadhuis was het eerst lachen en gieren tijdens het wachten. Daarna volgde het serieuse moment in de Prinsenzaal. Tiny en Paul zouden elkaar het ja-woord geven. De ceremonie verliep voorspoedig, tot het moment van de ringen... de ringen waren door te warmte te klein. Na veel trekken, duwen, wringen en moeizame blikken van de inspanning, was het uiteindelijk gelukt. Tiny en Paul waren in het echt verbonden. 

Na de felicitatieronde was het hup de bruidsauto in. Op naar Céramique en de Maas voor de fotoshoot. Een combinatie van serieuze en grappige foto's. Tussendoor nog een kleine pauze bij CoffeeLovers Annex, want we moesten de tijd vullen. Paul snapte alleen niet waarom. Tja... Tiny en ik wisten wel beter, we moesten de tijd vol krijgen tot de grootte verrassing. Na het kopje koffie nog een aantal foto's gemaakt. 


Nu was het moment daar. Op naar de verrassing! Buiten op het grasveld was een gangpad gecreeerd met bogen met bloemen en harten. Aan weerszijde klapstoelen voor de gasten. En aan het eind een knielbank. Een accordioniste voor de muzikale klanken. Net een scène uit de film. 

Een zeer ontroerend moment. Tiny had geregeld dat zij door de Majoor van Het Leger Des Heils kerkelijk getrouwd zouden worden. De ceremonie was plechtig, ontroerend en persoonlijk. Met een lach en een traan. 

Na deze mooie momenten was het tijd voor koffie en taart. Het kelderzaaltje was omgetoverd tot een bruidszaaltje. Na het aansnijden en het eten van de taart en de broodjes, was het tijd voor nog een verrassing.

Shennah had een optreden geregeld van de zanger BigRay. Op de klanken van "Crazy Little Thing Called Love" opende Tiny en Paul de dansvloer. 

Hierna gingen van sommige gasten ook de voetjes van de vloer of werd er aangesloten in de polonaise. Na het optreden van BigRay was er nog een tweede zanger, Gerard Adriaens. Ook hier gingen de voetjes weer van de vloer.

Niet alleen de zangers zorgden voor de entertainment. Ook Wies trok alles uit de kast. Pruiken, hoedjes, sjaaltjes en een gitaar. Er werd heel wat afgelachen om haar typetjes.

Na de gezellige middag in het bruidszaaltje was er nog een feestje bij Paul en Tiny thuis. Lekker in de tuin onder het genot van een verfrissend drankje en later op de avond een heerlijk koud buffet werd er teruggekeken op een de bijzondere dag met de familie en collega's. 

Aangezien niet iedereen de eerste dans van Paul en Tiny gezien had, werd er een tweede openingsdans gedaan in de woonkamer op het nummer "Because you loved me" van Celine Dion. Daarna was het nog tijd voor een vader-dochter en een schoonmoeder-schoonzoon dans. 

Kortom: een zeer mooie, persoonlijke, ontroerende, emotionele dag met een lach en een traan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten