zaterdag 1 februari 2014

Communie 2014


Op Facebook zie ik al regelmatig berichtjes opduiken over ouders die druk zijn om de ideale communie outfit voor hun zoon of dochter te vinden. Soms met de nodige stress... Want mamma of pappa haar/ zijn beeld van de ideale outfit, voldoet niet altijd aan de smaak van hun kroost. Discussies en een zoektocht naar een compromis... en dan is de keuze voor de outfit gemaakt. Mooie accessoires en passende schoenen erbij en het kind is er klaar voor.
Uiteraard zal de outfit voor deze bijzondere dag ook vastgelegd worden in een fotoreportage. Kies je voor een fotograaf? Of probeer je met jouw eigen camera een aantal foto's te maken. Want de nieuwe generatie camera's lijkt ons de belofte te doen, dat iedereen fotograaf kan zijn. Maar fotograferen is zoveel meer dan op de automaat-stand een kiekje trekken... Kies je toch voor een professionele fotograaf, welke kies je dan? 

Als fotografe vind ik het belangrijk om er een persoonlijke reportage van te maken, passend bij het karakter van het kind en de gekozen outfit. Door middel van vragen te stellen, plan ik een reportage op maat.

Er zijn genoeg vragen, welke bijdrage aan de persoonlijke invulling van de fotoshoot.
~ Welke outfit is er gekozen? klassiek (witte jurk of kostuum) of modern/stoer
~ Is er voorkeur voor een studioreportage, een buitenreportage of een reportage op een binnenlocatie?
~ Heeft het kind bepaalde hobby's die kenmerkend voor hem/ haar zijn? Denk aan een muziekinstrument, paardrijden, skaten, schilderen, dansen, zingen, etc.
~ Hoe is het karakter van het kind? Verlegen, ondeugend, spontaan, sportief, stoer, lief, etc.
~ Wil men een klassieke of een moderne invalshoek voor reportage?

Zo zal erbij een reportage van een lief meisje met blond haar in een klassieke jurk een mooie high-key reportage gemaakt kunnen worden of een klassieke buitenreportage bij een oude stadsomwalling of in een mooi park.
Bij een meisje dat gekozen heeft voor een stoere katoenen rok met legging, shirtje en jasje in zand-tinten kan een moderne studio-shoot of een stoere shoot op de heide of in het park.
En een stoere jongen die graag doet skaten... die gaat natuurlijk mee naar een omgeving met graffiti en een skatebaan.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel in de studio als op een mooie (buiten)locatie. Bijna alles kan... durf te vragen... nee zal ik niet snel verkopen. Is een idee niet haalbaar, dan zoek ik samen met jullie naar een passend alternatief.Uiteraard kan de fotoshoot bij Foto-Angelssky aangevuld worden met op maat gemaakte uitnodigingen, bedankjes, fotoboekjes, foto-afdrukken, foto-collages enzovoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten