vrijdag 21 februari 2014

Zwangerschapsshoot Melissa (30 weken)


Onlangs een bijzondere zwangerschapsshoot mogen fotograferen.
Niet één, maar twee kleine meisjes worden verwacht. 

Op vrijdagochtend kwamen de aanstaande moeder en vader naar de studio om foto's van de buik te laten maken. Zelf hadden ze hele schattige balletschoentjes voor de tweeling bij zich.

Elke zwangerschapsshoot bevat altijd bepaalde elementen die terug komen. Alleen de details en accesoires verschillen elke keer... passend bij wat de ouders willen, wat ze leuk vinden en wat ze meebrengen. Ook de poses worden afgestemd op de ouders. Wat is een natuurlijke houding en wat vinden ze leuk.

De zwangerschapsreportage begon met een reeks portretten van pappa en mamma samen. Na deze momenten samen, wordt er tijd ingeruimd voor een aantal mooie momenten voor pappa met zijn twee kleine dochtertjes, die nu nog lekker warm in mamma's buik zitten. Na het pappa-momenten mocht mamma ook nog even alleen op de foto om trots haar buik te laten zien.


Na deze drie reeksen was het tijd voor detailfoto's met accesoires. Uiteraard alles in roze tinten. En niet alleen roze, alle elementen waren dubbel aanwezig, want het zijn tenslotte twee kleintjes in de buik.
Een uitdaging was het om met muisjes twee hartjes te vormen. We begonnen staand... de muisjes in het eerste hartje bleven goed plakken met vaseline. Bij het tweede hartje won de zwaartekracht van het kleefvermogen, de muisjes bleven niet plakken. Hoe ga je dit nu oplossen? Het logisch was om de aanstaande moeder te laten liggen op een bedje en dan het tweede hartje te maken. Nu bleven de muisjes wel plakken. Alleen dook het volgende probleem op... hoe kan de vader er nu bij om met zijn handen het hartje te vormen? Na wat heen en weer geschuif en ongeveer alle hoeken van het bedje gezien te hebben, hadden we de vader toch in positie voor de foto.
Als afsluiting en verzoek van de aanstaande moeder, had ik speciaal organza doek aangeschaft. De aanstaande ouders kozen voor de roze organza. Na de buik ingepakt te hebben, hebben we een korte reeks met foto's getrokken met de roze organza doek.


1 opmerking:

  1. I just couldn’t depart your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information an individual provide for your visitors? Is gonna be back frequently in order to inspect new posts

    BeantwoordenVerwijderen