zondag 30 maart 2014

Holy Mary and the Black Widow

Op een zonnige zondag stond een kloostershoot gepland. Voordat we naar de locatie konden vertrekken, werd het model (Rafaela) in de make-up gezet bij Katinka.Voor het eerste deel van de shoot was een bescheiden en rustige make-up nodig. Na de make-up was het spullen in de auto en op naar de locatie. Een leegstand en in verval geraakt klooster. Een toplocatie om een mooie reportage te maken.

Op locatie werd de laatste hand aan de make-up en het haar gelegd. Niet alleen de visagie maar ook de styling nam Katinka voor haar rekening. Binnen in het klooster werd de kleding van "Holy Mary" afgewerkt. Naast de zwarte jurk die Rafaela al aan had, werd er een witte bef aangelegd en met roze/gele organzadoek de hoofdbedekking aangelegd. 
Nu de make-up en styling klaar waren, was het tijd om het klooster te verkennen. Een groot gebouw met vele trappen, gangen, kamers en hoekjes. Belangrijk tijdens de shoot was het natuurlijk licht te vinden en te gebruiken, zodat onze "Holy Mary" omgeven werd door het heilig licht. En soms hadden we hier extra geluk mee. Terwijl we een foto aan het maken waren, kwam er nog eens extra licht door het raam, waardoor het effect versterkt werd. 

Het fijne aan het werken met Rafaela is dat ze zich kan inleven in haar rol, niet alleen het gevoel, maar ook de uitdrukking. Soms moet je haar even haar ding laten doen. Rustig wachten... en dan aanvoelen dat je de foto kan trekken. Hierdoor krijg je mooie en indringende beelden die het serene en mystieke van deze bijzonder Maria vangen in één beeld.
Na het klooster uitgebreid verkend te hebben en mooie beelden getrokken te hebben, was het tijd voor de lunchpauze. Na de lunch werd onze "Holy Mary" getransformeerd. Een andere jurk, zwaardere make-up, ander kapsel en een zwart organza doek. Van de serene heilige maagd, veranderde Rafaele in een koelbloedige en gevaarlijke weduwe, oftewel "The Black Widow"
Voor de reportage "Black Widow" hebben we de tuin van het klooster verkend. In de tuin konden we een combinatie van beelden maken. Soms gericht op sfeer; duister en gevaarlijk. En soms gericht op contrast; zoals lieve en mooie bloemen tegenover de koelbloedige weduwe in zwart.
 
Af en toe kon Rafaela de fotografe nogal wat schrik bezorgen. Met haar blik van "ik kom dadelijk naar je toe en maak je koud" liepen me af en toe de rillingen over de rug. Het is wel mooi om te zien hoe Rafaela zovele gezichten en gevoelens neer kan zetten. Echt een super model om mee te werken.




Met dank aan: Katinka Jarabik Visagie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten