vrijdag 15 mei 2015

Moeder & Dochter - RockABilly geinspireerde fotoshoot

Een RockABilly geinspireerde moeder-dochter-shoot. Stoere kleding in een leuke (lifestyle) buitensetting, waarbij de band tussen moeder en dochter en de alledaagse dingen naar voren komt.

Samen met Jesca en Jill ging ik de uitdaging aan.
In de studio zochten we uit de kledingkoffer van moeder en dochter twee matchende sets. Jill werd de mini-me-versie van mamma, maar dan wel met een kids-touch erin.

Vaak zie je bij zo een shoots, dat de kleine meid hakken draagt en een dikke laag make-up op hoofd. Dat is een ding dat not-done is voor mij. De jongedame in de dop mag lekker op gympen of ballerina's de shoot doen, natuurlijk matchende bij mamma's pumps of bij haar kleren. De make-up mag wel, maar subtiel... een beetje rouge, lipgloss en lichte oogschaduw.
Visagiste Katinka wist dit goed te vertalen naar een mooie make-up voor zowel moeder als dochter.
Aangezien dit een stoere shoot is en mamma tattoos heeft, mocht Jill twee leuke plaktattoos kiezen. Uiteraard kreeg mamma ook nog twee plaktattoos.

Kleding set I: black-white
In de wijk Ceramique gingen we al wandelend op zoek naar leuke plekjes. Genoeg keus op de diverse binnenpleintjes om geposeerde en actie-foto's te maken. Kleding set II: let's go pink...
Op naar de rand van Ceramique om daarna via Plein92 bij ijssalon Luna uit te komen.
Voor het apartementencomplex aan de AvenueCeramique hebben we enkele fashion foto's gemaakt die zo in een tijdschrift kunnen. Natuurlijk mocht de hond Odi ook mee op de foto.

Bij Luna was het tijd om te genieten van een ijsje. Aangezien we op de roze-tour zijn, werd het roze ijs met roze sprinkels en roze lepeltjes. Terwijl moeder en dochter lekker genieten, kon ik een aantal leuke en lieve actie-foto's maken. 

Terug naar de studio, om in de wijk Nazareth de laatste foto's te maken. De blauw/grijs verweerde garagepoorten leende zich hier uitstekend voor. En wat zou deze shoot nou zijn zonder een geweldige milkshake?Jill was een echt mini-fotomodeltje, dat het leuk vond te poseren. Stoer en toch ook weer lief. Als fotografe vind ik het erg leuk om de schoenen van mamma te lenen en deze te combineren met de lievelingsknuffel. Je krijg dan een beeld dat spreekt. Net als mamma, maar nog wel het kleine lieve kind-meisje.

Met dank aan Katinka Jarabik visagie voor de make-up en haarstyling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten