zaterdag 2 mei 2015

Pin-up/ sixties zwangerschapshoot (33 weken)

Op 2 mei mocht ik eens een andere zwangerschapsshoot doen, dan de standaard bolle-buikjes shoot.
De standaard bolle-buikjes-shoot richt zich op de buik en bevat veel standaard poses en dingen. De buik met een lint of lief voorwerp in de kleur van het geslacht van de baby, pappa die op verschillende manieren contact maakt met de kleine in de buik, geboortemuisjes, basisposes met mamma die trots is op haar kleintje dat zo goed groeit in de buik. Natuurlijk zijn dit ook hele leuke reportages, die ik voor een goud wil missen. Maar Foto-Angelssky zou Foto-Angelssky niet zijn als ze eens iets anders deed....

Tessa wilde graag een zwangerschapshoot die geinspireerd was op de pin-upshoots in combinatie met een aantal fun-foto's met haar man. Een thematische shoot, waarbij de buik wel aanwezig is en mooi in beeld gebracht wordt, maar waar de focus ook op sfeer, styling en plezier ligt.

Of zoals Tessa in haar e-mail als reactie op de ontvangen foto's schreef: "Echt bijzonder, anders, vrolijk, grappig, een heel mooi aandenken voor dat kleintje in mn buik"

Voorafgaand aan de fotoshoot hebben we uitgebreid contact gehad over wat ze graag wilde en leuk vond. Het geslacht van de kleine is voor de aanstaande ouders een verrassing, dus de kleuren moesten neutraal blijven.... met een voorkeur voor groen of geeltinten. Een belangrijke rol was er ook voor het schaapje, want dit komt ook terug in de kinderkamer. 


Bij zo een soort shoot is de visagie en haarstyling ook belangrijk. En wat is nu lekkerder voor een aanstaande moeder om even een zen en verwenmomentje te krijgen bij een visagiste die voor een mooie make-up zorgt? Even een momentje voor mamma zelf, een momentje om zich op en top vrouw en mamma te voelen.

Naast de visagie en haarstyling, volgt de kleding voor de finishing touch. Tessa had een grote tas met kleding en pumps bij zich, waaruit ik 3 setjes mocht samenstellen, die de sfeer van de thema's van de foto's kon versterken en benadrukken.

Tijd voor het shooten....
Setting opbouwen en een kleine detailtouch geven door iets kindsgerelateerd in de setting te zetten of te gebruiken. Een beertje in de mand met breigaren, een schaapje in de wasmand, een treintje bij de telefoonstoel. Net zo een klein dingetje dat de shoot van een gewone pin-up/ sixties shoot over het randje tilt naar een mamma-to-be-shoot





met dank aan: Katinka Jarabik Visagie voor de visagie, haarstyling en assistentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten