donderdag 18 februari 2016

Moederliefde

Moederliefde, twee fotoreportages geïnspireerd door de moeder der moeders:
Maria 
Moederliefde een begrip dat staat voor: onvoorwaardelijke liefde, geborgenheid, veiligheid en bescherming. Een liefde ontstaan door de band tussen moeder en (ongeboren) kind.
Het icoon van moederliefde is toch wel Maria. De oude klassieke iconen en schilderijen van Maria met het kindje Jezus hebben als inspiratie gediend voor beide reeksen.

De reeksen zijn uitgevoerd met twee verschillende dames.
1) Rafaela Ollargiu (The chameleon) met een living doll
2) Kim Devillers met een mooie zwangere buik (34 weken)

Met dank aan Linda Linhard (Facial Colors) zij kwam met het inspirerend moodboard en heeft de make-up en haarstyling verzorgt tijdens deze reportages.

De reeks van Rafaela met de living doll is in de studio uitgevoerd. Een basic-setting van een achtergrond een kruk met een zachte belichting. De juiste momenten en gevoelens vastleggen, die de band tussen moeder en kind weergeven. Geen geposeerde of gestructureerde reportage, maar een reportage waar je als fotografe rustig wacht op het moment dat klopt of kippenvel geeft.
Laat de moeder maar lekker knuffelen, tutten en spelen met de kleine. Zo ontstaan de natuurlijkste en innigste foto's die de liefde weerspiegelen.

Deze reeks is in twee hoofdtinten (blauw en sepia/bruin) uitgevoerd. De tint is gekozen passend bij de hoofdbedekking, zodat de achtergrond, omgeving en kleding een geheel vormen en de aandacht geheel naar de band tussen moeder en kind gaat.



De reeks met de zwangere Kim is buiten rond kasteel Elsloo gefotografeerd. Hier was het rustig wandelen en bij mooie en sfeervolle plekjes die we tegen kwamen werd de foto gemaakt. De band tussen moeder en het ongebore kind is meer indirect en diep van binnen. De band is terug te zien in kleine kenmerken, zoals de beschermende moederhand bij de buik en een dromerige liefdevolle blik.



Deze thema reeks is nu door twee verschillende dames uitgevoerd. Maar wat nog mooier is en een blijvende herinnering vormt, is een reeks door een dame. Eerst een thema-reportage tijdens de zwangerschap en zodra de kleine geboren is, een uitbreiding hierop met het kleintje.
Niet alleen het thema moederliefde is hiervoor geschikt. Ook hobby's en passies lenen zich hier goed voor. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten