zaterdag 27 februari 2016

Vintage piano (Chayenna)


Een muzikale fotoreportage met een vleugje nostalgie, zo kun je de vintage piano-reportage van zaterdag 27 februari het beste omschrijven. Voeg hier nog een romantisch element aan toe en dan zijn de ingrediƫnten voor de reportage compleet.

Chayenna kwam gekleed in een kant wit jurkje met roze strik (www.verjanmode.nl). In combinatie met de roze pumps, die ik regelmatig gebruik bij reportages ,en een warm bontjasje voor buiten was ze een mini prima donna in de dop.

De roze pumps blijken zeer populair te zijn bij de jonge dames in de dop. Meiden tussen de 7 en 10 jaar zijn helemaal weg van deze pumps. En zeg nu zelf... een klein dametje mag niet zo snel op pumps wandelen van mama en/of papa, dus als ze bij een reportage op hakken mogen, dan zie je ze helemaal stralen.

Terug naar de reportage. Een sfeer-reportage waarbij een combinatie gemaakt wordt van (geposeerde) actie-foto's en portretten. Waarbij je een muzikale verhaal wilt vertellen, de reis naar een muzikaal intermezzo. Van het schrijven van de noten, via het oefenen, naar het muzikaal eindwerk.

De locatie speelt hierbij ook een rol. De binnenfoto's zijn gemaakt in de Stadshal (Centre Ceramique Maastricht.) Een uitdaging, want het is een modern gebouw met ramen die meters hoog zijn en helemaal rondom het gebouw lopen, dus lichtinval van alle mogelijke kanten (links, rechts, boven, beneden, schuin, recht, etc.) Tel daar nog rondlopende tentoonstelling bezoekende mensen bij op en de uitdaging is compleet. Door middel van een verplaatsbare achtergrond kon er het gevoel van een passendere ruimte worden bereikt.

Om te schrijven had ik het beeld van een mooie stoel bij een raam met houten kozijn in mijn hoofd. Helaas leende de ruimte en het aanwezig zit-meubilair zich hier niet voor. Creatieve flexibiliteit is dan een fijne eigenschap. Een vintage bontjas aan, een paar meter lopen en dan kom je bij de Maas en een mooi oud doorkijkje. Een inspirerend plekje om een nieuw lied te schrijven.


Hieronder een selectie van een aantal foto's uit deze reeks. In de nabewerking is gekozen voor een vintage/ oude look door gebruik te maken van sepia-tinten met een roze-ondertoon.Het roze komt ook weer terug in de kleurdetails (strik van de jurk, haar-elastiekjes, schoenen en de bloemen op de piano)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten