zaterdag 30 april 2016

Huwelijk Julien & Tommy

Zaterdag 30 April mocht ik aanwezig zijn bij het huwelijk van Julien en Tommy. Als fotografe is het altijd bijzonder om bij zo een speciaal moment te mogen zijn. Je deelt mee in de liefde, het plezier, het geluk, en de tranen van vreugde. Je kijkt mee met de speciale momenten en de eigen invulling van het koppel aan hun grote dag. In de reportage vang je deze gebeurtenissen en de emoties. Niet alleen van het bruidspaar, maar ook van de aanwezigen.

Het huwelijk van Julien en Tommy...
Aangekomen bij de Orangerie van Kasteel Terworm in Heerlen waren Julien en Tommy bezig met de laatste hand te leggen aan de aankleding van de ruimte. De laatste puntjes op de I voordat de gasten arriveren. Daar komen de eerste gasten al... De heren verbergen zich in de tussenruimte, zodat ze straks als iedereen er is een grand entree kunnen maken.

Over de rode loper komen de gasten aan. De lakei reikt hun een zonnebloem en een programma-boekje uit bij de deur. In de Orangerie zoekt iedereen zijn plekje en mag als aanvulling op gastenboek op de foto. Een polaroid-foto wel te verstaan. Julien en Tommy hadden me gevraagd om met hun polaroid portretten van de gasten te maken. Natuurlijk zeg je "JA" op zo een verzoek. Voor mij was het wel spannend, aangezien dit de eerste keer met een polaroid werd. Een uitdaging die ik aandurf en waar ik achteraf ook tevreden op terug kun kijken.
 De ceremonie...
Als alle gasten aanwezig zijn is het tijd voor de ceremonie. Een ceremonie vol persoonlijke noten.
De speech van de trouw-ambtenaar gevuld met hun herinnering van ontmoeting tot aanzoek. De ontroerende woorden van de moeders (die ook getuigen zijn.) Een persoonlijk (letterlijke) noot als Julien een nummer op het keyboard ten gehore brengt.
Dan is het tijd voor het officiĆ«le gedeelte, de trouwgelofte en het JA-woord. Volmondig werd er "JA" gezegd. Bij een huwelijk horen ringen. Een speciale gast was aanwezig en mocht de ringen brengen. Hun hondje King, keurig opgedoft, bracht vol trots de ringen. 
Om het helemaal officieel te maken moet de trouw-akte nog ondertekend worden door het bruidspaar en de getuigen. Na al die officiƫle momenten is het huwelijk voltrokken en gaan ze als getrouwd paar nu door het leven.
Na de ceremonie...
Kwam er een rieten mand te voorschijn. Hierin  zaten twee witte duiven, die buiten losgelaten werden. Samen met de getuigen werden er wensballonnen met een mooie boodschap beschreven en opgelaten in de tuin van de Orangerie.
| Duiven staan symbool voor ware liefde en trouw. Duiven blijven als paartje altijd samen. Bij het loslaten van de duiven, zullen deze samen dezelfde richting en bestemming uitvliegen|
Van Kasteel Terworm kregen Julien en Tommy beide een euro munt. Ze mochten kiezen: de munt in de fontein gooien voor geluk en voorspoed of een kopje koffie bij McDonalds drinken.
De keus was makkelijk: de fontein.
Receptie...
Na alle plechtigheden ging het gezelschap naar de benedenruimte van het kasteel. Onder het genot van een glas champagne werd er geluisterd naar de speech van de vader van Tommy. Gevolgd door een toast op het toekomstig geluk van het kersverse bruidspaar.
Na de bubbels mocht de taart aangesneden en elkaar een hapje gegeven worden. Al eindigde dat hapje wel in een mini-taart gevecht tussen de heren.
Na gezellig bij elkaar gezeten te hebben en gewacht te hebben op een droog momentje buiten, mocht ik mijn laatste taak van die middag uitvoeren: een foto-reportage met de twee heren en hun familie.
Kortom een mooie en bijzondere dag vol persoonlijke noten waar ik met plezier op terug kijken.
Deze week de laatste hand leggen aan het trouw-album en kan ik tevreden terug kijken naar de huwelijksdag van Julien en Tommy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten