maandag 3 februari 2014

Themashoot Roodkapje

Zeg Roodkapje waar ga je heen? Zo alleen, zo alleen...
Het sprookje van Roodkapje was vandaag de leidraad voor de fotoshoot.

Belangrijk bij een themashoot is niet alleen de locatie, maar ook de juiste kleding, styling en accesoires. In de aanloop naar deze fotoshoot hebben we gezocht naar passende en vooral betaalbare kleding en accesoires. Belangrijk is natuurlijk het beeld dat je neer wilt zetten. Wil je een Roodkapje in een sexy mini-jurk, zoals bij veel feest- en carnavalswinkels te verkrijgen is? Of wil je een Roodkapje dat kindvriendelijk is en lijkt op de Roodkapjes uit de sprookjes? 

We hebben gekozen voor de kindvriendelijke versie. Via internet en de sociale media gezocht naar de juiste kleding. Herkenbaar maar toch uniek. 
Nu nog een leuke locatie, met in de nabijheid het huisje van Roodkapjes Oma. Hierdoor kwamen in en rond het Stadspark van Maastricht terrecht, omdat daar een leuk huisje met rood-witte houten luiken ligt, waar gedeeltelijk een atelier gevestigd is.

Tijdens de fotoshoot hebben we gemerkt dat ons doel "een herkenbare Roodkapje" bereikt is. Op een gegeven moment kwamen we schoolkindjes tegen, wat tot zeer uit een lopende reacties leidde. Sommige riepen: "hé, daar is Roodkapje," of vroegen: "mamma dat is toch Roodkapje?" andere zwaaiden, andere keken 10x om, andere lachten verlegen.

De leukste reactie was nog wel van een meisje. Een aantal kinderen waren aan het roepen dat ze Roodkapje zagen. Zegt het meisje: "ssstttt... je moet haar niet storen, ze is bezig aan haar carrierè!" Heerlijk zo een reactie.

Hieronder een selectie van de gemaakte foto's:


Bewerkingsvariant 1 (zwart-wit met kleurdetail)

Bewerkingsvariant 2 (geheel in kleur)
En we hopen in de toekomst een vervolg te maken op deze fotoshoot...
Samen met de Grote Boze Wolf. Helaas (of gelukkig voor Roodkapje) zijn we de Grote Boze Wolf niet tegengekomen... maar wie weet in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten